بست داربست چیست؟

در بستن سازههای داربستی که در ساخت ساختمانها و سولهها کاربرد دارد، برای اتصال محکم لولهها به یکدیگر به بستهای داربست نیاز داریم. بستهای داربست انواع گوناگونی دارد که از نظر ویژگیهای بارز به دستههای مختلف تقسیم میشود.
✅لوله داربست
✅بست داربست
✅مغزی داربست
✅اتصال داربست
از آن جایی که امروزه اکثر ساختمان ها بسیار مرتفع بوده، داربست جز جدانشدنی از صنعت ساخت و ساز محسوب می شود و نیاز است تا با آن آشنایی بیشتری داشت. انواع داربست به طور خلاصه در ادامه آورده شده است:
داربست فلزی: داربستهای فلزی از لوله هایی از جنس فولاد با قطر ۴۸٫۳ میلیمتر که به آنها لوله ۵ سانتیمتری گفته میشود ساخته میشوند. لوله های مورد استفاده در داربست باید حداقل ضخامت ۴ میلیمتری داشته باشند و به وسیله بست داربست مناسب به هم وصل شوند.
داربست پایه دار: از این نوع داربست زمانی که باید داربست در زمان کوتاهی ساخته شود استفاده می شود و معمولا ارتفاع زیادی ندارند.
داربست چوبی: داربست های چوبی معمولا ثابت هستند و از قطعات از جنس چوب ساخته می شوند.

انواع بست داربست از نظر جنس چیست؟
انواع بست داربست، دسته ای از با اهمیت ترین وسایل در سازه ی داربست ها هستند که بدون حضور این قطعات، امکان ساخت سازه های موقت داربستی وجود نداشت. وظیفه اصلی بست داربست، اتصال لوله های داربست به یکدیگر در شرایط و موقعیت های مختلف است.
حال با این تعریف از بست داربست، به انواع آن می پردازیم. انواع بست داربست به طور معمول و عمده در دو جنس تولید شده و در بازار موجود هستند. در ادامه به معرفی این دو جنس از بست داربست پرداخته و آن ها را معرفی می کنیم.
بست های داربست فورج: این بست ها از جنس آهن و از روش ضربه و پرس کردن آهن گداخته شده ساخته می شوند. با هدف بالا بردن مقاومت خوردگی بست های فورج، از پوشش گالوانیزه بر روی آن ها استفاده می شود. مقاومت مکانیکی این بست ها در مقابل ضربه بسیار بالا بوده و در صورت افتادن این نوع بست داربست از ارتفاع های بلند، تنها دچار تغییر شکل خواهند شد.
بست های ریخته گری: بست های ریخته گری دسته ای از بست ها هستند که برای استفاده در سازه های بسیار کوچک و برای کاهش هزینه ها ساخته می شود. این بست ها از چدن ساخته شده می شوند. استحکام بست های ریخته گری در برابر ضربه های شدید کم بوده و در صورت ضربه خوردن یا سقوط از ارتفاع ، شکسته می شوند.